Monday, January 4, 2010

Pertahan Kalimah Allah! Beramal Dengan Rasuah!

by Dato' Haji Mahfuz Omar

Saya terkejut bila melihat gelagat politik umno dalam isu kalimah Allah. Persoalan pertama, kenapa Kementerian Dalam Negeri yang diketuai oleh Naib Presiden UMNO lambat mengemukakan rayuan dalam kes ini ke mahkamah rayuan. Walhal dalam kes politik Perak, Mahkamah Tinggi buat keputusan Dato'Seri Nizar sebagai MB yang sah manakala UMNO dan BN terus buat rayuan dan mahkamah rayuan terus bersidang serta buat keputusan menggantung keputusan mahkamah tinggi.


http://2.bp.blogspot.com/_pCQb_1om2m8/SqIq_5K67OI/AAAAAAAABm0/BJEg3oV7HjI/s320/mahfuz_omar.jpg

Ini menunjukan umno ingin mengambil kesempatan atas isu ini untuk meniupkan sentimen mengapikan umat islam untuk bersatu dan melihat UMNO sebagai juara membela dan mempertahankan Islam. Lagig lambat KDN membuat rayuan lagi banyak keuntungan politik pada perkiraan umno.

Kedua, kita melihat media cetak arus perdana yang berada di bawah kawalan KDN yg menterinya DS Hishammudin merangkap Naib Presiden UMNO beserta media eletronik yang berada di bawah kawalan Kementerian Penerangan terus mengambil kesempatan bagi menghangatkan isu ini .

Bagi saya, kalau umno nakkan kalimah Allah hanya untuk kegunaan umat islam saja dia boleh aturkan dari awal kes ini dengan menetapkan hakim bicara yg boleh menyempurnakan hasrat umno. Bukankah Ketua Hakim Negara adalah ahli UMNO yang boleh pastikan hakim yang berjiwa umno utk mengendalikan kes ini.

baca artikel penuh...di sini.

0 komen:

Related Posts with Thumbnails

YB ADUN Sura Untuk Semua

 

Arkib Laman

Blog YB ADUN Sura © 2008 | Ripped by SamarQondy | Coordinated by Team IT DUN Sura