Tuesday, February 24, 2009

PASTI Sayang Palestine di Dungun


oleh : Prihatin Gaza
HANEYYA : KESAL NEGARA ARAB MASIH MERUJUK KEPADA UNITED NATION

Written by admin from on January 7th, 2009 | 3 Comments

RABU,07/01/2009 - Perdana Menteri Kerajaan Palestin, Ismail Haneyya, pada hari Isnin proses MAJLIS KESELAMATAN PBB yang lambat dalam menangani isu Gaza menandakan terdapatnya sokongan pihak antarabangsa memberi kepada lesen Zionis Israel ‘berpesta’ membunuh rakyat Gaza.

Dalam satu kenyataan yang diterima oleh pihak PIC, Haneyya menegur sikap beberapa negara-negara Arab yang masih merujuk isu Gaza kepada pihak UN yang di ketahui umum bahawa sememangnya di pengaruhi US yang membenarkan pembunuhan di Palestin, Iraq, Afghanistan, Lubnan dan Somalia.

Haneyya menggariskan bahawa serangan yang dilancarkan oleh Zionis -Israel di Gaza hanya untuk melakukan lebih banyak kematian dan kemusnahan. Beliau turut mengingatkan Israel , bahawa segala impian mereka tidak akan tercapai dan akan gagal.

ISRAEL GUNAKAN BOM NAPALM SERANG GAZA
Written by admin from on January 7th, 2009 | 3 Comments


RABU,07/01/2009 - Masyarakat di Gaza menyaksikan beberapa roket yang digunakan Zionis-Israel menggunakan bahan baru yang belum pernah digunakan sebelum ini. Menurut mereka, roket yang dilepaskan akan jatuh dan membentuk seperti cawan yang marak terbakar dan terus membakar apa yang ada di sekitar bom itu. Roket itu turut meletup sebanyak dua kali.Menurut pakar, tentera Zionis-Israel menggunakan bahan phosphur dalam membuat bom. Bom ini turut digunakan ketika serangan ke atas Lebanon tahun 2006.

dipetik dari Palestinkini

DUNGUN, 24 Februari - Dua petikan berita di atas merupakan sebahagian daripada ancaman yang dihalakan kepada para penduduk Palestin samada yang datang melalui negara jiran seagama tetapi bersekongkol dengan negara haram zionis atau melalui bahan peralatan yang digunakan untuk membunuh para penduduk yang hanya berkata Rabbunallah, Tuhan kami hanyalah Allah !

Di atas keinsafan inilah, maka pihak PASTI Qaryah Kuala Dungun, DUN Sura telah mengambil inisiatif menganjurkan Malam Kesenian Islam bagi mengumpul dana dalam usaha membantu saudara seagama di Palestin.

Pengerusi ALP PASTI Qaryah Kuala Dungun, Encik Ahmad Yani Nursal menyeru seluruh ibubapa dan penjaga para pelajar PASTI membuktikan komitmen untuk membantu meringankan penderitaan saudara seagama di Palestin dengan menghulurkan sumbangan derma masing-masing melalui PASTI di mana anak/jagaan masing-masing sedang belajar.

"Saya amat berharap bahawa program yang disusun ini mendapat perhatian seluruh masyarakat tanpa mengira agama dan fahaman politik, saya menjemput seluruh warga yang prihatin terhadap nasib Palestin supaya hadir beramai-ramai ke Surau Tuan Guru Hj Zainal Abidin pada tarikh tersebut dan ini merupakan sumbangan pihak PASTI di atas rasa cakna dan prihatin terhadap penderitaan yang dialami oleh mereka", ujarnya.

"Sumbangan Korporat dan Syarikat hendaklah berhubung terus kepada Encik Ahmad Roslin di talian 013-986 8359. Semua sumbangan ini akan disalurkan melalui Yayasan Amal Malaysia, yang merupakan di antara NGO terawal tiba menyampaikan bantuan di Gaza" tambah beliau.

0 komen:

Related Posts with Thumbnails

YB ADUN Sura Untuk Semua

 

Arkib Laman

Blog YB ADUN Sura © 2008 | Ripped by SamarQondy | Coordinated by Team IT DUN Sura