Friday, March 12, 2010

Najib Hina Kebijaksanaan Rakyat

Najib dilaporkan berita agak mengelabah ketika mengulas berita pilihanraya kerajaan Tempatan akan dilaksanakan di negeri pimpinan Pakatan Rakyat terutama Pulau Pinang. Atas alasan ianya sistem yang telah ditinggalkan dan tak perlu di laksanakan semula, Najib tahu akan kesannya.Najib beralasan bahawa ianya akan menyebabkan perpecahan di peringkat bawahan. Nampak sangat sempitnya pemikiran PM Malaysia ni.

Kalau dibimbangkan perpecahan apa guna pilihanraya. Kalau alasannya takut berpecah di bawah... berpecah di atas sepatutnya lebih ditakuti dan yang patut dilakukan ialah mansuhkan pilihanraya.

Sebenarnya Najib berfikir untuk negara mengikut acuan Umno. Beliau melihat bagaimana Umno akan berpecah setiap kali pemilihan Umno. Beliau menyangka seluruh rakyat Malaysia setaraf cara berfikir Umno. Sepatutnya pilihanraya melambangkan kematangan dan menghargai kebijaksanaan rakyat. Memberi penghargaan kepada Rakyat memilih siapa yang dilantik mewakili mereka dalam kerajaan tempatan.

Cara ulasan Najib menampakkan penghinaan beliau terhadap kebijaksanaan dan kematangan rakyat dalam berpilihanraya.

Beliau seolah menganggap rakyat Malaysia masih rendah tahap berfikir hingga pilihanraya kerajaan tempatan akan menyebabkan mereka berpecah.

Inilah standart seorang pemimpin utama Umno yang terlalu dangkal dan jumud. Malangnya...beliau juga adalah Perdana Menteri dalam sebuah negara yang mendakwa demokrasi...

sumber : Harakahdaily

0 komen:

Related Posts with Thumbnails

YB ADUN Sura Untuk Semua

 

Arkib Laman

Blog YB ADUN Sura © 2008 | Ripped by SamarQondy | Coordinated by Team IT DUN Sura