Thursday, August 12, 2010

Infaq Ramadhan - Sumbangan Kepada Anak-Anak Yatim Menjelang Aidilfitri 1431

DUNGUN, 12 Ogos Khamis - Lajnah Kebajikan & Kemasyarakatan DUN Sura yang telah berjaya mengadakan Majlis Penyampaian Sumbangan Kepada Faqir Miskin baru-baru ini, sedang berusaha untuk mengumpul kewangan bagi disumbangkan kepada anak-anak yatim dan anak-anak sindrom down di sekitar DUN Sura.

Menurut Ketua Lajnah, Haji Zakariah Yusoff, program yang mendapat dokongan padu daripada ADUN Sura, Y.B. Ustaz Haji Wan Hassan Mohd Ramli itu, bermula sejak tahun 2008.

" Pihak kami mensasarkan jumlah kutipan sekurang-kurangnya RM15,000.00 di mana berdasarkan rekod sumbangan tahun lalu, seramai lebih 200 orang yang terdiri dari anak-anak yatim dan anak-anak sindrom down telah menerima agihan menjelang Aidilfitri lalu, " ujar beliau.

" Majlis ini telah dipersetujui oleh Y.B. ADUN Sura merangkap Pengarah DUN Sura, akan diadakan seminggu menjelang Aidilfitri, iaitu pada 3 September, 2010 hari Jumaat, sehubungan itu kami mengalukan-alukan sumbangan ikhlas daripada seluruh dermawan untuk turut sama melibatkan diri melalui infaq masing-masing ke akaun bersama atas nama : ZAKARIAH BIN YUSOFF / ENCHE ALIAS BIN MUDA, nombor akaun RHB Bank Dungun : 1-13056-0005261-2, tambah beliau lagi.

Kepada sesiapa yang berhajat untuk menyumbang juga boleh menghubungi Hj Zakariah Yusoff (013-930 7922), Ketua Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan DUN Sura.

0 komen:

Related Posts with Thumbnails

YB ADUN Sura Untuk Semua

 

Arkib Laman

Blog YB ADUN Sura © 2008 | Ripped by SamarQondy | Coordinated by Team IT DUN Sura