Thursday, January 26, 2012

ADUN Sura Hargai Kejayaan Pelajar Cemerlang UPSR 2011

DUNGUN, 26 Januari Khamis - Tanpa terikat dengan suasana samada semakin hampir dengan pilihan raya atau sebaliknya, ADUN Sura, Y.B. Ustaz Haji Wan Hassan Mohd Ramli seperti tahun-tahun sebelumnya meneruskan rutin aktiviti tahunannya - menyampaikan sumbangan penghargaan kepada para pelajar cemerlang UPSR 2011.

 ADUN Sura menyampaikan penghargaan kepada 
adik Muhammad Rizqeen Syafri Bin Azman, pelajar SK Bandar,
sambil diperhatikan bapanya, Encik Azman Ghazali.

Adik Luqman Hakim Bin Shamsuddin, pelajar SK Pusat 
sedang menerima sumbangan daripada ADUN Sura,
diperhatikan bapanya Haji Shamsuddin Deraman.

 
 Haji Rashid Jam Mohd, AJK PAS Cawangan Bukit Chatak 1,
mewakili ADUN Sura, menyampaikan sumbangan kepada 
adik Asmaissyafiqah Binti Omar, pelajar SK Pusat, 
diperhatikan kedua ibubapanya.
 
Sumbangan bermula di Cawangan Bukit Chatak 1 pada petang Rabu, 25 Januari. Seramai enam orang pelajar cemerlang 5A UPSR telah dikenalpasti oleh PAS Cawangan berkenaan.

Mereka terdiri daripada adik Nur Amirah Syafika Binti Azman dari Sekolah Kebangsaan Sultan Omar, adik Muhammad Rizqeen Syafri Bin Azman (SK Bandar) dan adik Atiqa Nur Azza Binti Mahmad Azan (SK Sura).

Sementara tiga orang lagi adalah dari Sekolah Kebangsaan Pusat iaitu, adik Luqman Hakim Bin Shamsuddin, adik Asmaissyafiqah Binti Omar dan adik Hakimah Binti Rani
Sumbangan dengan kadar RM30 setiap pelajar itu, dilakukan dari rumah ke rumah keluarga pelajar berkenaan itu, turut diiringi oleh AJK PAS Cawangan yang terlibat.

Sebahagian sumbangan disampaikan kepada bapa atau penjaga kepada para pelajar kerana ketika kunjungan pelajar berkenaan tiada di rumah.

Pada hari yang sama, ADUN Sura merangkap YDP PAS Kawasan Dungun turut menyampaikan sumbangan yang sama di cawangan Alor Tembesu/Sura Gate. Di sini, seramai dua belas orang pelajar telah dikenalpasti sebagai pelajar cemerlang.
 Datuk kepada adik Nurul Ad Diraini Binti Mohd Azura, 
pelajar SK Pusat menerima sumbangan bagi pihak cucunya.
Tujuh orang daripada para pelajar cemerlang tersebut terdiri daripada pelajar dari Sekolah Kebangsaan Sultan Omar, iaitu adik Ahmad Zikri Bin Abd Aziz, adik Muhammad Syazwan Bin Mohd Suhaidi, adik Harni Haziera Binti Afsarizal, adik Izyan Athrrah Binti Razali, adik Nik Nurhafizah Binti Nik Rasly, adik Nur Ain Najwa Binti Ibrahim dan adik Muhammad Azamuddin Bin Zamri.

Empat orang dari Sekolah Kebangsaan Sura iaitu adik Muhammad Tajul Salihin Bin Mohd Tajul Hasnan, adik Muhammad Aidan Bin Mohd Halmy, adik Muhammad Ariff Fadhilah Bin Zulkifly dan adik Ahmad Zaim Adil Bin Zaimi.

Penerima tunggal dari Sekolah Kebangsaan Pusat di cawangan Alor Tembesu/Sura Gate ialah adik Nurul Ad Diraini Binti Mohd Azura.

Seramai lebih lapan puluh orang pelajar cemerlang telah dikenalpasti oleh pihak Lajnah Pelajaran MTD Sura. Penyampaian penghargaan ini dijadualkan berakhir di minggu pertama Februari, 2012.

0 komen:

Related Posts with Thumbnails

YB ADUN Sura Untuk Semua

 

Arkib Laman

Blog YB ADUN Sura © 2008 | Ripped by SamarQondy | Coordinated by Team IT DUN Sura