Sunday, May 11, 2014

PAS Berjaya Realisasikan Impian Miliki Rumah Kediaman Sendiri

DUNGUN, 11 Mei 2014 - Tanggal 9 Mei, 2014 merupakan detik bersejarah bagi kehidupan lima sekeluarga di Kampung Sungai Buaya, di sini yang terdiri daripada sepasang suami isteri iaitu Encik Mohd Sazlly Najalhi, 36 dan pasangannya, Puan Salina Abu Bakar serta tiga orang mereka yang terpaksa tinggal di kandang kambing terbiar kerana tidak mampu untuk membina kediaman sendiri, akhirnya impian memiliki kediaman sendiri menjadi kenyataan.
Sempena setahun kemenangan ADUN Sura, Y.B. Haji Wan Hapandi Wan Nik melalui PRU-13 yang lalu, satu majlis penyerahan kunci dilakukan di tapak rumah yang baru disiapkan tersebut.
"Saya bersyukur setelah genap setahun diberi kemenangan, dengan kerjasama semua pihak yang prihatin terhadap golongan yang memerlukan, rumah ini berjaya disiapkan sebagaimana dijadualkan, " ujar beliau semasa ucapan sebelum penyerahan kunci kepada keluarga terbabit.
Impian yang tertangguh sejak sepuluh tahun lalu itu, dimulakan melalui majlis pelancaran pembinaannya akhir Januari lalu. 
"Saya masih ingat, kita mulakan mesyuarat untuk tujuan ini akhir tahun 2013 lalu dan pada Januari baru-baru ini kita mulakan pembinaannya, " beritahu ADUN Sura.
"Selaku wakil rakyat pembangkang, kita tidak diberi sebarang peruntukan untuk mambantu rakyat, walau bagaimana pun hasrat untuk melihat golongan yang memerlukan tidak terpinggir, melalui sikap prihatin daripada para dermawan khususnya, dengan kos sebanyak RM28 ribu, hasrat murni ini berjaya direalisasikan, Alhamdulillah, " penghargaan beliau kepada dermawan yang banyak menjayakan pembinaan rumah tersebut.

0 komen:

Related Posts with Thumbnails

YB ADUN Sura Untuk Semua

 

Arkib Laman

Blog YB ADUN Sura © 2008 | Ripped by SamarQondy | Coordinated by Team IT DUN Sura