Wednesday, March 23, 2011

Datuk T...Apakah Mereka Akan Dikumpulkan Di Padang Mahsyar Nanti Bersama Machiavelli ?

The ends justifies the means, al-ghayah tubarrir al-wasilah, matlamat menghalalkan cara. 3 bahasa punya satu makna dan maksud. Ia adalah bentuk politik Machiavelli tanpa mengira halal haram. Yang penting matlamat terakhirnya dicapai. Politik Malaysia dihidangkan isu liwat yang sangat memual, meloya dan rasa nak muntah membacanya. Belum selesai, muncul pula isu video seks tajaan Mr T. Siapa Mr T? T for what? TIPU? TOPENG? TOLOL? Mengapa pula berani ditayangkan kepada wartawan di sebuah hotel? Siapa di belakangnya?

Saya tidak memaksumkan orang yang dituduh atau yang dikatakan terlibat dengan video seks itu atau isu liwatnya, tetapi Islam telah memberikan keadilan untuk mereka yang baik dan tidak terlibat mempertahankan maruah yang difitnah.

POLIS AKAN REMAN DATUK T ?

Apatah lagi pelbagai faktor di sekitar isu liwat dan video seksnya menjemput pelbagai sangkaan bahawa sebenarnya ia semata-mata fitnah dan rekaan. Yang dikatakan terlibat juga telah menafikannya. Lainlah kalau video seks lakonan seorang pemimpin MCA dahulu yang dia sendiri secara gentleman mengaku tanpa dipaksa, dan dengan ‘gentleman’ (baca: tanpa segan dan malu) terjun semula dalam politik memimpin MCA.

Rasuah, jenayah, maksiat sudah terlalu sangat subur dalam negara kita. Melayu tanpa taqwa sanggup melakukan apa sahaja untuk mencapai matlamat nafsu serakah tanpa mengira perhitungan dosa pahala. Adakah mereka akan dikumpulkan di padang mahsyar nanti bersama Machiavelli?

sumber : niknasri.com

1 komen:

trgkini on March 25, 2011 at 4:32 PM said...

http://www.youtube.com/watch?v=xPXDBnwMowM

Related Posts with Thumbnails

YB ADUN Sura Untuk Semua

 

Arkib Laman

Blog YB ADUN Sura © 2008 | Ripped by SamarQondy | Coordinated by Team IT DUN Sura