Monday, August 29, 2011

Menjelang Aidilfitri, Ibu-Ibu Terabai Mendapat Perhatian ADUN Sura

DUNGUN 29 Ogos, Isnin - Menjelang dua hari tibanya Aidilfitri, nasib golongan kurang bernasib baik di DUN Sura terus diberi perhatian, khususnya melalui usaha gigih oleh ADUN Sura, Y.B. Ustaz Haji Wan Hassan Mohd Ramli.

Di Surau Hajjah Aishah, Jalan Kenanga, Sura Jeti, hari Sabtu 27 Ogos lebih kuang jam 9.00 pagi seramai lebih 30 orang ibu dari kalangan yang berpisah hidup dengan suami masing-masing menerima bantuan sekampit beras dan kewangan bagi meringankan beban menghadapi Aidlfitri.
Menjelang Ramadhan baru-baru ini, golongan faqir miskin turut menerima sumbangan menyambut kemuliaan Ramadhan dan sebaik sahaja tibanya 1 Ramadhan, ADUN Sura bersama warga kerja DUN Sura turun ke Pasar Besar Dungun, mengagihkan kurma dan taqwim Ramadhan yang turut disertai oleh Ustaz Haji Azman Shapawi Abd Rani dengan sumbangan air zam-zam.

Kurang dua minggu menjelang Aidilfitri, seramai lebih 200 anak-anak yatim daripada lebih seratus keluarga turut mendapat perhatian dan kecaknaan ADUN Sura melalui program tahunan anjuran Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan DUN Sura.

0 komen:

Related Posts with Thumbnails

YB ADUN Sura Untuk Semua

 

Arkib Laman

Blog YB ADUN Sura © 2008 | Ripped by SamarQondy | Coordinated by Team IT DUN Sura