Monday, January 1, 2018

SELAMAT MENJALANI SESI BARU PERSEKOLAHAN

Hari ini bermulanya persekolahan bagi seluruh negeri Terengganu dan yang kawasan bersamaan dengannya. Sudah tentu sedikit kekalutan yang bakal ditempuhi oleh para guru, kakitangan sekolah, ibubapa, para pelajar serta seluruh yang berkaitan.

Didoakan semoga segala rancangan dan urusan mengenainya dapat dijalankan dengan sebaiknya.

Bersempena dengan ketibaan musim persekolahan ini, saya mengucapkan tahniah kepada anak-anak pelajar yang telah berjaya menempatkan diri di bangku ilmu. Sesungguhnya kemuliaan dan kelebihan menuntut ilmu itu sangatlah tinggi di sisi Islam.

Sejarah juga membuktikan Islam itu pernah gah melalui penerokaan dan tamadun ilmu yang cukup hebat. Namun perkembangannya terbantut lantaran kejatuhan seterusnya kelemahan kuasa pemerintahan Islam yang akhirnya gagal menyerlahkan kembali sinar keemasaan tamadunnya.

Biarlah sejarah itu menjadi ukuran tauladan buat kita khususnya anak-anak pelajar supaya mengambil iktibar dan kembali menggarap sinar baru untuk masa depan Islam. Semoga sejarah ketamadunan dan kehebatan ilmu Islam kembali mengungguli pentas dunia.

Belajar dan teruslah berusaha mengutip mutiara ilmu, kerana kesempatan di usia remaja merupakan peluang keemasan anak-anak menggapai cita-cita. Tuntutlah ilmu kerana Allah, adapun kerjaya dan rezeki itu sudah termaktub di sisi Allah Swt.

" BELAJAR SEPANJANG HAYAT "
" SEJAHTERA BERSAMA ISLAM "

Ikhlas daripada :
YB CG HJ WAN HAPANDI BIN WAN NIK, 
Adun Sura, 
14 R'Akhir, 1439H
01 Januari, 2018

2 komen:

شركة المثالية on April 14, 2018 at 10:57 AM said...


شركة تنظيف منازل بالجبيل افضل شركة خدمات منزلية بالجبيل نظافة شاملة مع التعقيم والتلميع وابادة الحشرات شركة تنظيف بالجبيل شركة المثالية هي افضل شركة نظافة بالجبيل والمنطقة الشرقية تقدم لعملائها افضل جودة وارخص الاسعار بالاضافة الي تقديم الخدمات من خلال عمالة مدربة وذات خبرة كبيرة بمجالات التنظيف ومكافحة الحشرات , فلا تتردد في الاتصال بشركة تنظيف بالجبيل للحصول علي كل ما هو مميز ولضمان الحصول علي منزل امن نظيف راقي خالي من المواد الضارة والميكروبات

شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل

Syahid on January 15, 2019 at 9:57 PM said...


Bismillahir Rahmanir Rahmanir Rahim

https://keep.line.me/s/-dlaOCikeokyTv3pyRgl596-zUi7UL8wqJ_rXpu4xXQ

Salam dan renungan

Web: almawaddah.info

Kepada;

Para rektor universiti, para akademik dan para mufti yang dihormati.

Tan Seri/Datuk Seri/Datin Seri/Datuk/Datin/tuan/puan

Perkara: "Akidah Ahli Sunnah Wal Jamaah yang bertentangan dengan al-Qur'an dan ayat-ayat al-Qur'an yang bertentangan dengan akidah Ahli Sunnah Wal-Jamaah" sebagai kajian dan renungan.

Tidakkah al-Qur'an itu asas agama Islam yang diredai oleh Allah dan Rasul-Nya?

Tidakkah Islam itu rahmatan lil Alamin?

Terima kasih dan 'afwan.

Daripada;

Pencinta al-Qur'an sebagai asas agama Islam di Malaysia....

Related Posts with Thumbnails

YB ADUN Sura Untuk Semua

 

Arkib Laman

Blog YB ADUN Sura © 2008 | Ripped by SamarQondy | Coordinated by Team IT DUN Sura