Monday, January 1, 2018

SELAMAT MENJALANI SESI BARU PERSEKOLAHAN

Hari ini bermulanya persekolahan bagi seluruh negeri Terengganu dan yang kawasan bersamaan dengannya. Sudah tentu sedikit kekalutan yang bakal ditempuhi oleh para guru, kakitangan sekolah, ibubapa, para pelajar serta seluruh yang berkaitan.

Didoakan semoga segala rancangan dan urusan mengenainya dapat dijalankan dengan sebaiknya.

Bersempena dengan ketibaan musim persekolahan ini, saya mengucapkan tahniah kepada anak-anak pelajar yang telah berjaya menempatkan diri di bangku ilmu. Sesungguhnya kemuliaan dan kelebihan menuntut ilmu itu sangatlah tinggi di sisi Islam.

Sejarah juga membuktikan Islam itu pernah gah melalui penerokaan dan tamadun ilmu yang cukup hebat. Namun perkembangannya terbantut lantaran kejatuhan seterusnya kelemahan kuasa pemerintahan Islam yang akhirnya gagal menyerlahkan kembali sinar keemasaan tamadunnya.

Biarlah sejarah itu menjadi ukuran tauladan buat kita khususnya anak-anak pelajar supaya mengambil iktibar dan kembali menggarap sinar baru untuk masa depan Islam. Semoga sejarah ketamadunan dan kehebatan ilmu Islam kembali mengungguli pentas dunia.

Belajar dan teruslah berusaha mengutip mutiara ilmu, kerana kesempatan di usia remaja merupakan peluang keemasan anak-anak menggapai cita-cita. Tuntutlah ilmu kerana Allah, adapun kerjaya dan rezeki itu sudah termaktub di sisi Allah Swt.

" BELAJAR SEPANJANG HAYAT "
" SEJAHTERA BERSAMA ISLAM "

Ikhlas daripada :
YB CG HJ WAN HAPANDI BIN WAN NIK, 
Adun Sura, 
14 R'Akhir, 1439H
01 Januari, 2018

0 komen:

Related Posts with Thumbnails

YB ADUN Sura Untuk Semua

 

Arkib Laman

Blog YB ADUN Sura © 2008 | Ripped by SamarQondy | Coordinated by Team IT DUN Sura